Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı
Wiki Article
İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler onaylama edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir:
Yeni kuruluşlarda belli yüksekliğe iye binaların yangın merdiveni yapmasının zorunlu olduğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. ölçünlü yangın çıkışı ve kapısına iye olan binalarda yangın merdivenleri çatı tasavvurına dahil edilir.
Yangın Bapsı, ivedi durumlarda dokumadan emniyetli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve sima hayatını ana alan, dokumaların en önemli unsurlarından biridir.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sebebiyle bu kapılar haricen açılamaz. Bu hâl haramilik vakalarının önlenmesini esenlar.
Yer kattaki dükkân ve benzeri yerlerde şahıs adetsı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en ırak noktadan dış ortama oluşturulan kapıya olan uzaklık 25 m’den az ise, çatı dışına tenha çıkış kifayetli kabul edilir.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin dört başı mamur şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Esrar sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedili çıkış bapsı ismi ile de aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun binada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Yangın merdivenleri bünyelırken makroliği konutlarda 80cm, topluma sarih binalarda 120cm, ali katlı büro binalarında 90cm koskocamanliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları hoşgörülüliği 180cm’den azca olmamalıdır.
Bizimle çdüzenıştığınızda yangın merdiveni plan muhtevain adidaki aşamaları gerçekleştiririz:
Yangın merdiveni süje saksılığı ile alakalı düşkünlük edilen soruları sizler midein bir araya getirerek cevapladık. Soruları ve cevapları dunda yan almaktadır.
Başkaca Yangın Kapısının üzerinde mevcut panik bar kilit sisteminin de sorunsuz çaldatmaıştığından tehlikesiz olunmalıdır.
Yangın yönetmeliğinde söylem edilmiş olduğu üzere kapıların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların bizatihi kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran henüz az yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de Yangın kapısı istanbul baş dönmeleri yahut istikrar kaybı kabilinden şeyler evetşayabilmeleridir.
Dairesel merdivenin müsaade verilmediği yerler beyninde meslek, keyif yapılışu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden şu denli evetğu sefahat merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına destur verilemez.